Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi în sectorul Ciocana

La 3 decembrie în lume este marcată Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi, declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite, cu scopul de a atenționa opinia publică asupra problemelor cu care se confruntă aceste persoane şi de a propaga principii de egalitate, toleranța, incluziune socială.

Pretura sectorului Ciocana în colaborare cu DAS Ciocana  pe data de 04 decembrie 2019  în sala de festivități a preturii a desfășurat un eveniment de suflet pentru persoanele cu necesități speciale.

 Cele circa 120 de persoane prezente au fost salutate de Sinilga SCOLNIC, pretorul sectorului Ciocana şi consilierii municipali Silvia GRIGORE şi Grigore BEJENARU, care cu cuvinte de încurajare şi susţinere le-au mulţumit  pentru implicarea în viaţa comunităţii şi exemplu de optimism, dorindu-le tuturor mulţi ani cu sănătate.

Dovadă concludentă este participarea la multiple acţivităţi: Ziua Naţională a Tineretului, organizarea masster-class-uri de confecţionare a lucrărilor pentru decorarea aleii bd. Mircea cel Batrân pentru sărbătorile de iarnă.

 Invitaţii au avut posibilitate să admire o expoziţie a lucrărilor confecţionate  cu multă dăruire de persoanele cu necesități speciale.

Toţi cei prezenţi au primit în dar dulciuri, iar cei mai activi au fost menţionaţi cu Diplome.

Silvia Grigore, consilier municipal împreună cu interpreta de muzică uşoară Victoria Lungu şi un grup de copii, au bucurat asistenţa cu un concert, care i-a făcut pe cei prezenţi să se prindă în horă.