Ziua Națională a Culturii este marcată în Republica Moldova pe data de 15 ianuarie

         Ziua Națională a Culturii este marcată în Republica Moldova pe data de 15 ianuarie, în semn de omagiu zilei de naștere a marelui poet, Mihai Eminescu, personalitate care definește valorile esențiale ale culturii naționale.

        Cultura unui neam se construiește în fiecare zi, atunci când copiii noștri sunt învățați să iubească studiul, literatura și arta, când citesc o carte din curiozitate și din plăcere, când sunt educați să respecte valorile și să fie conștienți de importanța fiecărui individ în societate.

        Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, Secția cultură, tineret și sport  în comun cu  Consiliul  Local de Tineret a organizat un eveniment de suflet în cadrul căruia au fost nominalizate persoanele, învingătoare a concursului online   de creație  proprie   „Iarna în viziunea mea!”. Pictura s-a  manifestat în cadrul genurilor de artă, fiind principalul obiectiv al  muzeelor şi  colecţiilor de artă din toată  lumea.

         În cadrul  evenimentului, pretorul sectorului Ciocana Sinilga ȘCOLNIC prin mesajul de felicitare  a doritt bunăstare, sănătate și succese profesionale tuturor oamenilor de creație, ce activează și locuiesc în sector.

        Un omagiu poetului Mihai Eminescu, printr-un moment poetic deosebit și cu  cântece de suflet, a fost prezentat în scenă de discipolii Centrului de Creație a Copiilor  „Ghiocel”.