Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane marcată la Colegiul Tehnic

   Scopul acestei zile este de a sensibiliza şi informa societatea despre riscurile şi consecinţele fenomenului traficului de persoane, cu accent pe anumite grupuri de risc, între care copii ai străzii, rămași fără îngrijirea părintească, orfani, tineri absolvenți ai instituțiilor rezidențiale, victime ale violenței în familie, persoane cu dizabilități, persoane vârstnice.

  În acest scontext, elevii Colegiului Tehnic al UTM au desfășurat un flash-mob, informând societatea civilă despre Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

   Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane este un exercițiu de creștere a gradului de conștientizare a populației asupra riscurilor acestui fenomen și o chemare la acțiuni pentru a stopa această infracțiune prin descoperirea traficanților, protejarea copiilor vulnerabili, a femeilor şi bărbaților împotriva exploatării, precum şi prin protejare şi reabilitare.

   Sinilga Școlnic, Pretorul sectorului Ciocana, apreciază colaborarea strânsă cu Colegiul Tehnic și susține astfel de activități, menite atât să informeze, cât și să conștientizeze publicul cu privire la riscurile și implicațiile asociate traficului de persoane.