Vizită oficială la Râmnicu Vâlcea

Sinilga Școlnic, Pretorul sectorului Ciocana a efectuat  pe 29  iulie o vizită oficială în România la invitația primarului municipiului  Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău. Vizita a avut loc în contextul celebrării Zilei Imnului Național al României și a semnificat un moment important de a fi alături de comunitatea Râmnicu Vâlcea.

Alături de oaspeții de rang înalt din străinătate, delegația sectorului Ciocana  a reflectat sentimente profunde ale acestei sărbători minunate pe măsura istoriei acestor locuri binecuvîntate.

 În cadrul întrevederii, Primarul Mircia Gutău, a prezentat linia de deschidere a municipiului către oportunitățile de colaborare externă din toate domeniile de activitate. Evenimentul a fost un real prilej de schimb privind posibilitățile de consolidare a cooperării descentralizate în domeniul socio-economic, cultural și de mediu, dar și de deschiderea de noi Acorduri de înfrățire și consolidare a celor existente.

Această vizită  este primordială  pentru intensificarea substanțială a dialogului și a cooperării bilaterale la cel mai înalt nivel, dintre ambele orașe,  în spiritul comunității de limbă, cultură și istorie împărtășite de dintre ambele orașe care se  bucură de o legătură  strânsă din anul 2019 de cînd a fost semnat Acordul de înfrățire.