Vizita oficială de Ziua Națională a Culturii

   Ziua Națională a Culturii, instituită sub steaua nemuritoare a lui Eminescu, a avut o semnificație deosebită în sectorul Ciocana.

  Oaspeții evenimentului, delegația oficială a Primăriei Piatra Neamț, România, condusă de Viceprimarul Marius IRIMIA, întâmpinați de Pretorul sectorului Ciocana Sinilga ȘCOLNIC, au participat la un șir dr activități, organizate de Primăria Municipiului Chișinău cu ocazia Zilei Naționale a Culturii.

   Vizita vine în continuarea unei tradiții de colaborare între sectorul Ciocana și municipiul Piatra Neamț. În cadrul întâlnirii, pe lângă evenimentele municipale, a avut loc și o masă rotundă la nivel de sector, privind prioritățile semnării acordului de parteneriat între Pretura sectorului Ciocana, mun. Chișinău și Primăria mun. Piatra Neamț, România.

  Fiind în prima sa vizită în Republica Moldova Viceprimarul Marius EREMIA a rămas profund impresionat de ospitalitatea moldovenilor, codul socio-moral care face parte din cultura tradițională a neamului. Oficialul a subliniat necesitatea de a avansa procesul de semnare a acordului și de a elabora mai departe propuneri comune privind colaborarea între entități.