Vaccinează-te, pentru ca viața să revină la normal!

     Ministerul Sănătății, cu sprijinul Băncii Mondiale a lansat pe 4 august a.c. o campanie de informare a populației din mediul rural despre importanța vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2. 

     În cadrul campaniei „Vaccinează-te, pentru ca viața să revină la normal!”, echipe mobile de specialiști în sănătate publică și comunicare vor vizita timp de câteva luni localități din 24 de raioane ale Republicii Moldova, în special satele în care se atestă o rată joasă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.

     Experții, care se vor deplasa din sat în sat, într-un mijloc de transport inscripționat cu însemnele campaniei, numit „Autocarul Sănătății”, vor discuta cu cetățenii despre importanța și beneficiile vaccinării.

     În același timp, sunt prevăzute acțiuni privind consolidarea la nivel comunitar a parteneriatelor dintre autoritățile publice locale, a liderilor de opinie și a reprezentanților cultelor religioase, pentru promovarea vaccinării.

     Asemenea acțiuni de informare au loc și în municipiul Chișinău, unde  administrația publică locală sprijină vaccinarea în diferite moduri.

     Administrația Preturii sectorului Ciocana îndeamnă toți locuitorii să se vaccineze, astfel, diminuind riscul infectării cu virusul SARS-CoV-2 și aduce la cunăștință despre continuarea procesului de imunizare anti-Covid a populației în sectorul Ciocana în cadrul campaniei de imunizare mobilă desfășurată de Primăria municipiului Chișinău.

Troleibuzul dotat cu cabinet de imunizare și Echipa medicală mobilă a IMSP Asociatia Medicala Teritoriala Ciocana  vor fi la dispoziția doritorilor de a se vaccina în zilelele: 

22.08.2021 -  str. Alecu Russo / str. Meșterul Manole; 

27.08.2021 – bd. Mircea cel Bătrân / str. Petru Zadnipru.