Trăim bucuria Învierii

  Pretura sectorului Ciocana, în parteneriat cu lăcașurile de cult, organizează și desfășoară în anul curent spectacole a tradițiilor și obiceiurilor pascale. Astăzi gazda evenimentului a fost biserica „Sf. Proroc Ilie”.

  Colectivele folclorice „Doruleț”, conducător artistic Snejana Frija (CCC „Ghiocel”) și „Brâuleț”,  conducător Svetlana Bursacovschi, IPLT „Toader Bubuiog”, au fost întâmpinate de Soborul de preoți și enoriași cu multă căldură, bucurie și aplauze. Evenimentul a fost deschis cu binecuvântarea Protopopului de Ciocana Iurie Zagnat.

  De o rară frumusețe și diversitate au fost piesele muzicale cu tematică pascală, interpretate de copii, care au trezit multe emoții.

  Cu un mesaj de salut a venit în fața publicului select pretorul Sinilga Școlnic, care a salutat colectivele folclorice, mulţumindu-le pentru promovarea şi valorificarea patrimoniului cultural material şi imaterial, dar și apreciind înalt parteneriatul durabil dintre biserică şi cultură.

  „Învierea Domnului este una dintre cele mai importante și mai frumoase sărbători ale creștinătății, iar astfel de activități vin să unească în jurul tradițiilor și obiceiurilor noastre pascale întreaga comunitate. Cântecele de laudă, aduse Mântuitorului Isus Hristos, sunt o adevărată bucurie sufletească, care ne fac mai buni”,  a menționat Sinilga Școlnic, Pretorul sectorului Ciocana.