TÎRGUL MICILOR PRODUCĂTORI, 21-22 mai

   În zilele de 21–22 mai 2022, în sectorul Ciocana, pe locația str. Alecu Russo 65/1, s-a desfășurat o acțiune social-economică:

TÎRGUL MICILOR PRODUCĂTORI

cu genericul „O familie ce-mi place are gust de dor și pace”

   Evenimentul a fost organizat în baza Acordului de colaborare între Pretura sectorului Ciocana și S.R.L. „Meltan” (CĂMARA-MOLDOVEI-CHIȘINĂU) și în cadrul activităților dedicate Zilei familiei.

  Scopul evenimentului: susținerea producătorilor autohtoni, care reprezintă o oportunitate importantă de dezvoltare locală pe termen lung și o plasă de siguranță pentru potențiale situații de criză, cât și cultivarea culturii consumului preponderent a produselor autohtone.

   Startul evenimentului a fost dat de către Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic și directorul S.R.L. „Meltan”, Tatiana Melnic.

   La deschiderea acestuia au asistat Președintele Asociației pentru susținerea businessului mic și mijlociu „Perspectiva”, reprezentanți ai Asociației Obștești Societatea Moldo-Qatareză „Încredere”, A.I.M. ASSOCIAZIONE per gli ITALIANI nel MONDO.

   La Târg au participat peste 30 de producători autohtoni din diferite localități ale Republicii Moldova (or. Comrat, or. Cimișlia, mun. Chișinău, mun. Ungheni, or. Călărași, mun. Bălți, or. Drochia, mun. Orhei, or. Hâncești, or. Ialoveni, etc.).

   Producătorii au expus spre vânzare cele mai speciale produse, executate cu mare drag și dăruire.

   În contextul marcării Zilei familiei, în cadrul evenimentului au fost desfășurate activități dedicate acestei date, în scopul evidențierii importanței familiei și a valorilor majore care stau la baza acesteia: dragostea, respectul, parteneriat, etc. Două familii, care au marcat anul acesta jubileul de 50 de ani de trai în comun, au fost omagiate și răsfățate cu atenție și cadouri de către organizatori. La fel, în atenție a fost o familie în care sau născut tripleți – 3 băieți.

   Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, alături de echipa sa, exprimă gratitudine, apreciere și respect partenerului în organizarea evenimentului S.R.L. „Meltan” – CĂMARA-MOLDOVEI  și producătorilor participanți la Târg.