Susținem tinerii antreprenori din Chișinău!

  Pretura sectorului Ciocana informează că în municipiul Chișinău tinerii au oportunitatea de a aplica la diverse programe municipale de suport antreprenorial.

  Astfel, Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Centrului Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenorialului, lansează procesul de aplicare la:

  ➢ Programul municipal de educație antreprenorială, în perioadă de 2 mai – 31 decembrie 2024. Scopul sesiunilor de pregătire antreprenorială reprezintă oferirea tinerilor posibilității dezvoltării gândirii, abilităților și a cunoștințelor antreprenoriale necesare pentru inițierea și gestionarea cu succes a propriilor afaceri.

  ➢ Programul Municipal pilot „Startup pentru Tineri și Migrați”, în perioadă de 2 mai – 7 iunie 2024. Scopul programului reprezintă stimularea spiritul antreprenorial în rândurile tinerilor și migranților din municipiul Chișinău, prin facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor sustenabile și susținerea creării locurilor de muncă. În cadrul componentei de finanțare a programului, cu o contribuție de doar 30%, tinerii și migrații vor avea posibilitate să obțină suport financiar nerambursabil, de până la 200 mii de lei pentru realizarea proiectelor investiționale proprii.

  ➢ Incubator Municipal de Afaceri, deschis până la epuizarea locurilor disponibile. Scopul programului de incubare reprezintă dezvoltarea companiilor rezidente din industrii culturale, creative și cele a sectorului de tehnologii informaționale.

  Incubatorul Municipal de Afaceri va asigura crearea infrastructurii necesare pentru a dezvolta afacerile prin:

  1) Acordarea spațiilor fizice și virtuale pentru activitate;

  2) Acordarea suportului logistic și tehnic pentru tinerii aflați la etapa inițierii unui Start-up;

  3) Organizarea cursurilor de instruire și de mentorat;

  4) Asigurarea suportului informativ privitor la sursele de finanțare a afacerii, etc.

  Pentru detalii:

  Centrul Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenorialului

  mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 132;

  tel: +373 (60) 31-41-41 

  mail: ipcmda@gmail.com

  www.startup.chisinau.md