STOP arderilor de vegetație uscată!

  Este o tradiție obișnuită ca gospodarii să facă curățenie în ajunul Paștelui pentru a pregăti locuința și împrejurimile pentru sărbători. Această practică se extinde și la curățarea și igienizarea terenurilor agricole și a altor spații exterioare.

  Astfel, nu este recomandat ca vegetația să fie eliminată prin ardere, deoarece aceasta poate fi extrem de periculoasă. Arderea vegetației poate provoca incendii și poate pune în pericol oameni, animale și proprietăți. De asemenea, arderea poate elibera substanțe toxice și poate afecta calitatea aerului.

  Pretura sectorului Ciocana în comun cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, avertizează populația cu privire la pericolele de pe urma arderii vegetației și recomandă să evite această practică în timpul igienizării și curățării terenurilor.

  Totodată, în cazul în care observați arderea ilegală a vegetației sau activități, care pun în pericol viețile și proprietățile altor persoane sau dăunează mediului înconjurător, apelați imediat intervenția autorităților locale la numărul unic 112.