Stabilirea unui parteneriat între generații.

         Ce ar putea avea în comun picii de la grădiniţă şi tinerii? Ar putea fi stabilit un parteneriat între aceste două generaţii? Care ar fi beneficiile? Ce metode şi tehnologii am putea utiliza pentru succesul unui asemenea proiect? Ce tematică ar interesa ambele părţi? Acesta a fost scopul pe care şi l-au propus Pretura sectorului Ciocana, Instituţia de Educaţie Timpurie nr.128 şi Consiliul Local de Tineret în cadrul proiectului cu genericul „Toamna Aurie”, pe data de 11 octombrie 2019.

       Tinerii au fost întâmpinaţi de Doamna Veronica Puiu, directorul instituţiei  care i-a invitat în lumea copilăriei şi, desigur, au făcut o excursie prin grădiniţă  pentru a lua cunoştinţă  de programul  instituţiei. Pentru început copii ne-au cântat şi dansat. Apoi  tinerii, printr-un joc, au fost selectaţi în grupe, unde au realizat împreună cu micuţii 4 lucrări colective, care ulterior au fost prezentate în cadrul expoziţiei  Hramului Oraşului.

       A fost o adevărată lecție practică de educație a copiilor de la cea mai fragedă vârstă în spiritul valorilor naționale, respectului față de muncă și față de oamenii harnici.

       Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga ŞCOLNIC exprimă înalte aprecieri colectivului grădiniţei şi Consiliului local de Tineret şi susţine astfel de proiecte care cu siguranță vor avea un impact asupra atitudinii grijulie a copiilor față de bogățiile plaiului nostru și autenticele valori.