Siguranță estivală: recomandările specialiștilor

  În perioadele cu temperaturi ridicate, Pretura sectorului Ciocana și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vin cu un șir de recomandări de prevenire a incidentelor de apă, consecințelor caniculei, cât și de apărare împotriva incendiilor la taberele de odihnă:

- Consumați suficiente lichide pentru a preveni deshidratarea și purtați îmbrăcăminte lejeră, de culoare deschisă. Asigurați-vă că persoanele vulnerabile, cum ar fi vârstnicii și copiii, sunt bine hidratate și protejate;

- Evitați scăldatul în locuri neamenajate și nesupravegheate. Întotdeauna supravegheați copiii și nu intrați în apă după consumul de alcool. Respectați indicațiile salvamarilor și semnele de avertizare;

- Asigurați-vă, că există extinctoare funcționale și ușor accesibile în toate zonele taberei. Interziceți utilizarea focului deschis în apropierea corturilor și clădirilor. Organizați exerciții periodice de evacuare pentru toți participanții, pentru a fi pregătiți în caz de incendiu.

  Respectarea acestor recomandări contribuie semnificativ la creșterea siguranței și bunăstării tuturor cetățenilor în perioada estivală.