Serviciile municipale continuă intervențiile la lichidarea consecințelor ploii torențiale din 14.06.2020

Primarul general, Ion Ceban a solicitat serviciilor municipale specializate să intervină în continuare la remedierea situațiilor de după ploaia torențială din ziua de duminică, 14.06.2020, care a provocat un șir de situații problematice, precum: acumulări de apă pe străzi, înnămolirea drumurilor, căderi de arbori peste linii electrice precum și subsoluri inundate etc.

Edilul capitalei a mulțumit reprezentanților subdiviziunilor municipale de profil și salvatorilor care s-au deplasat pe adresele indicate de cetățeni pentru a lichida situațiile problematice după averse și respectiv, de a evalua pagubele produse de ape.  

Totodată, Ion Ceban a dispus inventarierea zonelor problematice, unde au loc acumulări de ape pe carosabil, precum și intervenția în regim prioritar la curățarea gurilor de captare a colectoarelor pluviale.

În context, primarul general a înaintat propunerea ca sursele financiare destinate construcției havuzurilor, prevăzute în bugetul municipal, pentru anul curent, să fie redistribuite pentru finanțarea lucrărilor de profilaxie și reparație a rețelelor de canalizare pluviale din municipiul Chișinău. „Am cerut să fie examinată această posibilitate din punct de vedere legal, în termeni restrânși. Iar acest lucru este extrem de important, în contextul când duminică au căzut precipitații de 27 l/m2, în timp ce rețelele pluviale din capitală sunt calculate pentru un volum de 17 l/m2", a menționat Ion Ceban.

De asemenea, primarul general, a propus instituirea la nivel municipal a codurilor de avertizare de ploi, astfel ca cetățenii să nu iasă la trafic cu unitățile de transport, dacă nu au o urgență, iar zonele cu risc sporit de inundații să fie ocolite. 

Cetățenii sunt îndemnați în continuare să raporteze cazurile problematice la Dispeceratul Central Municipal, tel. 0(22) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.