Seminar de instruire a funcționarilor electorali

    În cadrul acțiunilor organizatorice către scrutinul electoral din 11 iulie, astăzi, 01.07.2021, în incinta Preturii sectorului Ciocana, a avut loc seminarul de instruire a funcționarilor electorali, organizat în comun cu reprezentanții Consiliului electoral de circumscripție electorală Chișinău, Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral și Detașamentului de pompieri și salvatori nr. 1, Ciocana.

    În acest context, membrii a 42 birouri electorale au primit instrucțiuni privind măsurile de apărare împotriva incendiilor la secțiile de votare, au însușit de la formatorii centrului de instruire drepturi și responsabilități în domeniul electoral, au căpătat cunoștințe în legislația electorală, iar la final au fost apreciați printr-un test de evaluare. De asemenea, funcționarii electorali au primit Certificat de absolvire a cursului de instruire.

   Concomitent, specialiștii Secției administrație publică locală au asigurat cu logistică toate birourile electorale (rechizite, echipament, instrucțiuni, afișaj, etc).