Scriitorul Ianoș Țurcanu, autorul Imnului Ciocana, la frumoasa aniversare!

   Luni, 26 iulie 2021, în incinta Bibliotecii Publice „B. P. Hașdeu” a avut loc evenimentul de omagiere a scriitorului Ianoș Țurcanu, poet, prozator, eseist, publicist, care a implinit onorabila vîrstă de 70 ani.

    Cu această ocazie, Pretura sectorului Ciocana a transmis un mesaj de felicitare, exprimând profund respect pentru munca asiduă și contribuția substanțială a scriitorului Ianoș Țurcanu la dezvoltarea literaturii române, dorindu-i sănătate și inspirație pentru a continua să ne delecteze prin scrierile sale.

   La festivitate au participat academicianul Mihai Cimpoi și scriitorii Iulian Filip, Arcadie Suceveanu, Ion Hadârcă, Aurelian Silvestru, Titus Știrbu, precum și alte personalități notorii ale culturii naționale. Cu toții au evocat erudiția și talentul inconfundabil al maestrului.

   Pretura sectorului Ciocana susține și apreciază colaborarea frumoasă cu personalitățile notorii din sector în speranța organizării mai multor activități culturale de promovarea a valorilor naționale, iar versurile din Imn, semnate de autor, „Când soarele deschide geana, el vede mai întâi Ciocana”, sunt motto-ul locuitorilor și întregește bucuria sărbătorilor.