Săptămâna Voluntariatului - încununată cu succes

În perioada 5-11 octombrie 2020, sub egida Preturii sectorului Ciocana, au avut loc un șir de acţiuni consacrate „Săptămânii Naționale a Voluntariatului”, care au contribuit în mod esențial la sensibilizarea comunității și antrenarea în activități voluntare a tinerilor și adulților.

În această săptămână  s-au desfășurat multiple și diverse activități: salubrizarea, amenajarea teritoriului, plantarea pomilor, traininguri pe tema voluntariatului, dezbateri, campanii de sensibilizare, precum și acte de caritate.

Voluntarii au dat dovadă de receptivitate și responsabilitate civică.

Pentru noi, organizatorii, a fost important impactul benefic pe care l-am constatat că, tot mai mulţi cetăţeni sunt activi și se implică în acţiuni de voluntariat, dovadă, că voluntariatul ia amploare și are tot mai mulţi adepţi, datorită efortului depus de Pretura sectorului Ciocana,  împreună cu societatea civilă.

Activitățile de voluntariat sunt în proces continuu. Deosebit de activ se implică în acțiuni Consiliul Local de Tineret Ciocana, AO „Temelii Tari”, fundația „ODDS&POWER”  din cadrul  IȘPCA, Instituțiile publice Liceele Teoretice cu profil sportiv nr.2, „Olimp”, „Dacia”, Școala Profesională nr. 10, Colegiul „Mondostud-Art”, Colegiul Tehnic, APLP54/35, CCL-200, CCL-201, ACC-178, ACC-652,

Aducem mulțumiri tuturor participanților pentru susţinere şi colaborare în acţiunile desfăşurate ONG-rilor, instituțiilor de educație, asociațiilor, agenților economici pentru efortul depus și timpul acordat în realizarea  proiectelor  interesante.

Sinilga ȘCOLNIC, pretorul sectorului Ciocana, apreciază receptivitatea și implicarea  tuturor participanților la acțiunile de voluntariat în speranța colaborării  și pe viitor.

 Numai împreună vom putea  contribui la bunăstarea comunității noastre!