Să trăiți, Să înfloriți!

  Multașteptatul concurs de sector, dedicat Sărbătorilor de iarna „Să trăiți, Să  înfloriți!” s-a desfășurat  astăzi  în incinta  IPLTPA „Mihai Berezovschi”.

  12 colective din instituțiile preuniversitare din sectorul Ciocana au scotocit  prin sertarele istoriei, scoțând perlele strămoșești ale tradițiilor și obiceiurilor de iarnă.

  Colindele, uraturile din diferite zone ale țării, jocurile teatralizate „Capra” și „Ursul”, semănatul tradițional au fost în atenția juriului, care a apreciat prestațiile colectivelor conform categoriei de vârstă  și autentificarea  repertoriului, a costumului național, realizarea  materialului folcloric.

  Pretorul sectorului Ciocana Sinilga Școlnic, prin mesajul de felicitare, transmis  colectivelor participante la concurs, a subliniat importanța păstrării și promovării  folclorului autentic și tradițiilor populare pentru a fi transmise  generațiilor  în creștere.

  Colectivele premiante în concurs vor participa la matineele organizate de către Pretura sectorului Ciocana în cadrul Sărbătorilor de iarna.