Redeschiderea rutei de troleibuz nr.16, cu modificarea itinerarului.

       Începând cu 22 ianuarie, curent, a fost redeschisă ruta de troleibuz, nr. 16, cu modificarea itinerarului, pentru a rezolva problema asigurării cu transport a călătorilor din zona străzilor Maria Drăgan, Voluntarilor și Uzinelor, sectorul Ciocana al capitalei.

       Linia de troleibuz nr.16, cu denumirea: „str. Uzinelor - 31 August 1989", care asigură legătura între sectoarele Ciocana și Centru, va fi dotată cu unități de propulsie autonomă.

        Pe rută vor circula 4 troleibuze, iar intervalul de circulație va fi de 20 - 25 de minute, cu timpul de rotație tur - retur de circa 90 de minute.

         Linia de troleibuz nr. 16 va avea următorul itinerar:

Tur: str. 31 august 1989, str. Alexandr Puşkin, str. Grigore Vieru, bd. Renaşterii Naţionale, str. Kiev, str. Alecu Russo, str. Meşterul Manole, str. Vadul lui Vodă, str. Maria Drăgan, str. Voluntarilor, str. Uzinelor - staţia terminus.

Retur: str. Uzinelor, str. Voluntarilor, str. Maria Drăgan, str. Vadul lui Vodă, str. Meşterul Manole, str. Alecu Russo, str. Kiev, bd. Renaşterii Naţionale, str. Grigore Vieru, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, str. 31 august 1989.

        Cele 4 troleibuze sunt dotate cu baterii de nouă generație și vor avea o autonomie de 30 km. Acestea dispun de sisteme de aer condiționat, 6 camere de supraveghere în interior și prize USB pentru călători, la fiecare set de scaune, podea joasă și rampă de acces pentru persoanele în scaun rulant.

        În context, Primarul general, Ion CEBAN a dat asigurări că Parcul de autobuze și troleibuze va fi suplinit cu noi unități de transport pentru deservirea călătorilor. „Vom face tot posibilul să punem în circulație mai multe mijloace de transport, inclusiv în suburbii. Ne dorim ca cetățenii să nu meargă pe jos foarte mult pentru a ajunge la destinație”.

       Unitățile de transport fac parte din cele 5 troleibuze noi, cu propulsie autonomă, asamblate la finele anului trecut, în cadrul Atelierului Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău".