Recunoștință VETERANILOR de RĂZBOI

  O naţiune care se respectă îşi cinsteşte şi omagiază actele istorice şi făuritorii lor.

  Comemorarea celor căzuţi în conflictul armat este de asemenea un tribut de recunoştinţă faţă de mame, văduve care şi-au pierdut fiii, soţii, dar şi combatanții, care au supravieţuit în conflictul armat.

  Astăzi, 10 martie, participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenții Republicii Moldova au fost onorați cu mult respect în cadrul unui eveniment cultural desfășurat de Pretura Ciocana. Asistența a avut parte de un program artistic, prezentat de Formația „Fulger”, unde au trait momente de reflecţie și meditație asupra consecinţelor tragice, noţiunii de patriotism, devotamentului faţă de ţara şi poporul din care facem parte.

  Sinilga Școlnic, Pretorul sectorului Ciocana, a adresat cele mai selecte cuvinte și plecăciuni Eroilor neamului, iar amintirea celor căzuți a fost onorată printr-un minut de reculegere.

  Patriotismul înaintașilor a fost apreciat și de Silvia Grigore, consilier municipal, care a adus un omagiu prin interpretarea piesei, dedicate acelor momente groaznice. Un gând, o floare, o amintire – acesta ar fi tributul minim pe care suntem DATORI să îl plătim participanților.

  Veteranii au beneficiat de colete oferite de Primăria municipiului Chișinău, cu suportul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

  Să știm a prețui PACEA!