Proiectul CIOCOLEARN

    Duminică, 23 mai, în cadrul campaniei „Revin-o în biblioteca ta”, inițiată de biblioteca Transilvania, Consiliul Local de Tineret Ciocana a demarat proiectul CiocoLearn, ce reprezintă un program de training-uri cu teme selectate conform problemelor și necesităților tinerilor. Toate rolurile în aceste evenimente sunt predestinate exclusiv voluntarilor, inclusiv cele de oratori. Prima ediție a programului s-a numit „PowerPoint-ul Perfecționiștilor” și a avut drept scop aprofundarea tinerilor în platforma Microsoft PowerPoint. Cuprinsul training-ului a fost următorul:

1. Scopul CiocoLearn;

2. Tema;

3. Culori;

4. Fonturi;

5. Imagini (Fotografii, Stickere, Gif-uri, Ilustrații, Iconițe, Video);

6. Diagrame, scheme, tabele;

7. Animații;

8. Tranziții;

9. Fundal;

10. Pagina de start;

11. Template-uri.

     Întreg conținutul a fost relatat pe baza unei cercetări ample timp de 2 luni, iar în baza lui a fost redactat un PowerPoint pentru a prezenta cele relatate.

    Pentru îmbunătățirea eficacității celor prezentate, participanților li s-a oferit lucrări pregătite. Acestea au fost realizate la un nivel de începător, iar sarcina tinerilor era ca în baza celor audiate să o corecteze și să o aducă la un ideal, din acest motiv training-ul se numește „PowerPoint-ul Perfecționiștilor”.

     Training-ul s-a desfășurat de la 1500 până la 1720 cu participarea a 15 tineri. Aceștia au fost informați prin intermediul rețelelor de socializare și invitații. Tinerii au dat aviz pozitiv inițiativei și la sfârșit au lăsat feedback pozitiv.

      Training-ul „PowerPoint-ul Perfecționiștilor” este primul din întregul set CiocoLearn iar pe viitor prognozăm să desfășurăm și alte training-uri de acest gen pe teme la fel de interesante (SMM, Public Speaking, Canva, Montare Video etc.).

       Pretura sectorului Ciocana aduce mulțumiri speciale formatorilor din Consiliul Local de Tineret Ciocana Dorin Erhan, Patricia Nistor și Delia Țugui, la fel și gazdei, Bibliotecii „Transilvania” pentru realizarea cu succes a training-ului și implicarea tinerilor în activități de voluntariat.