Prezentarea proiectului - Amenajarea și modernizarea a aleei bd. Mircea cel Bătrân (tronson str. Alecu Russo- str. Prof. Ion Dumeniuc)

La inițiativa Primarului General al municipiului Chișinău, Ion CEBAN a fost dat startul proiectului de „Amenajării și modernizării a aleei bd. Mircea cel Bătrân (tronson str. Alecu Russo- str. Prof. Ion Dumeniuc)” care a fost prezentat de către I.M.P. ”CHIȘINĂUPROIECT” la 30.07.2020 în incinta preturii. La prezentarea proiectului au participat Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, reprezentanții primărie, serviciile municipale. 

Proiectul prevede amenajarea si modernizarea aleei din bd. Mircea cel Bătrân. Aleea central are o lungime de 2500 m si 28 m lățime. Proiectul are ca scop creșterea nivelului de confort și asigurarea condițiilor prielnice de odihnă a locuitorilor sectorului Ciocana.

Proiectul prevede:

· Renovarea acceselor pietonale;

· Renovarea îmbrăcămintei rutiere a aleiei principale cu lățimea de 6 m;

· Amenajarea pistei de bicicliști cu lățimea de 1,6 - 2,0 m;

· Amenajarea diferitor zone pentru copii, sport și agrement pentru tineret, expozițională, verde, Free WiFi, zone pentru amplasarea busturilor personalităților (Alecu Russo, Petru Zadnipru, Igor Vieru, Profesor Ion Dumeniuc) ș.a.

· Amenajarea a doua cișmele

· Reabilitarea gardului de protecție

· Instalarea băncilor pentru odihnă, urnelor pentru gunoi și instalații pentru parcarea bicicletelor;

· Iluminarea nocturnă cu elemente moderne

· Execuția irigării.

Deasemenea pe accesul pietonal este propus un marcaj simbolic ce v-a accentua direcția de deplasare. Pentru un aspect mai expresiv pista pentru bicicliști este propusă de o culoare mai aprinsă. Toate accesele sunt executate pentru necesitățile persoanelor cu nevoi speciale.

Cu stimă și respect pentru un sector mai frumos si confortabil, Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga ȘCOLNIC.