Pe aripi de cânt și dor intră-n țară Mărțișor

Pe meleagurile moldave sosește primăvara. Sufletul reânvie, iar la piept ne freamătă mărțișoarele - tradiție de-o seamă cu strămoșii, simbol al speranței și reânnoirii. În atmosferă de sărbătoare și în compania podoabei noastre naționale în alb-roșu în sala  de festivităţi a Preturii sectorului Ciocana a  avut loc un spectacol excepţional pentru suflet  prilejuit de aniversarea compozitorului Saveliu Cojocaru.

Pe scenă au evoluat copii de  la  CCC „ Ghiocel” , studioul muzical  „Şansa Ta”, „Clopoţeii copilăriei” şi artişti  care au fost răsplătiţi cu ropote de aplauze.  Saveliu Cojocaru a avut parte de felicitări din partea prietenilor, sătenilor, compozitori, poeţi şi artişti care i-au  mulţumit pentru creaţiile muzicale valoroase.

Spectatorii au trăit clipe impresionante  şi  emoţii pozitive. Iar copii de la CCC „Ghiocel” au avut frumoasa ocazie să prindă la piept tuturor mărţişoare confecționate cu multă măiestrie de ei la cercul „Artă decorativă” din cadrul insituţiei.

Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Şcolnic, a adresat maestrului  cuvinte de gratitudine pentru  dăruirea cu care se consacra culturii, în special, muzicii, exprimându-şi  respectul şi mândria pentru colaborarea cu instituţiile din sector şi promovarea copiilor.

În contextul  frumoaselor sărbători de primăvară  a  felicitat locuitorii şi oaspeţii sectorului dorindu-le sănătate, bucurii şi voie bună.