O sărbătoare ca o binecuvântare

  Neamul nostru este binecuvântat cu cele mai frumoase tradiții și sărbători moștenite de înaintașii noștri.

  Spectacole inedite, organizate de Pretura Ciocana, au avut loc astăzi la bisericile din sector „Nașterea Maicii Domnului” (paroh Nicolae Cojocaru) și „Sf. Ioan Iacob Hozevitul” (paroh Alexei Semionov).

  Faimoasele colective artistice „Doruleț” de la Centrul de creație al copiilor „Ghiocel”, „Măruț-mărgăritar” – IPLT „Ginta Latină” și CCC „Convorbitorul” au impresionat creștinii cu un repertoriu special de cântece pascale. Prestația excelentă a talentaților copii a fost răsplătită cu daruri, flori și aplauze meritate.

  Acest proiect, lansat în premieră de Sinilga ȘCOLNIC, Pretor al sectorului Ciocana, a avut o apreciere din partea preoților, dar și a enoriașilor, care și-au manifestat dorința de a susține și perpetua activități benefice în folosul cetățenilor printr-o colaborare strânsă cu administrația publică locală.

  „Programul cultural la lăcașurile sfinte, ca şi alte multe iniţiative, sunt binevenite. Ne dorim ca comunitatea noastră să se manifeste din ce în ce mai pronunţat în relaţia omului cu credinţa pentru că, aşa cum spunea Mircea Eliade, credinţa şi tradiţia reprezintă axul central al fiinţei umane”, a subliniat pretorul.

  Hristos a înviat!