O rană vie în istoria omenirii

  Astăzi se împlinesc 38 de ani de la  catastrofă nucleară de la Cernobîl, Ucraina.

  La lichidarea consecințelor avariei nucleare au participat peste 3.500 de moldoveni, iar mai mult din jumătate dintre aceștia nu mai sunt în viață.

  Pentru a comemora acestă dată Sinilga ȘCOLNIC, Pretorul sectorului Ciocana, alături de conducerea Primăriei municipiului Chișinău, a depus flori la Monumentul victimelor catastrofei de la Cernobîl, situat în sectorul Botanica și amenajat de municipalitate.

  Catastrofa de la Cernobîl a îndurerat o lume întreagă, a declarat Ion CEBAN,  Primarul General al municipiului Chișinău, dar a fost și o lecție de curaj dată umanității.  Este inadmisibil ca asemenea catastrofe sa‌ mai aiba‌ loc vreodata‌.

  Conaționalii noștri au fost implicați, în modul direct,  punând umărul și  riscând cu propria viață pentru binele oamenilor.

  Totodată, menționăm că Primăria municipiului Chișinău și-a propus să finalizeze lucrările de amenajare a Monumentului victimelor catastrofei de la Cernobîl prin instalarea unor pietre comemorative, pe care vor fi gravate numele tuturor moldovenilor care au participat la lichidarea catastrofei nucleare din 1986.