Municipalitatea îndeamnă cetățenii să nu iasă din case, dacă nu au o urgență

Primăria municipiului Chișinău informează că de luni, 16 martie a.c.,  circulația transportului public de pasageri din capitală va fi reluată.

În context, primarul general al capitalei, Ion Ceban îndeamnă  cetățenii să iasă în oraș doar dacă merg la muncă sau au o necesitate și  încurajează lucrul de la distanță pentru cei care au această  posibilitate.

Edilul a menționat că acțiunile sunt necesare în contextul măsurilor  de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus de tip nou și a  solicitat înțelegere și responsabilitate din partea orășenilor.

„Recomand cetățenilor să nu iasă din case, dacă nu au o urgență. Este  foarte important să izolam virusul pentru a rupe lanțul de transmitere a  infecției, astfel vom putea mult mai repede reveni la activitățile  cotidiene", a precizat Ion Ceban.

Menționăm că pe parcursul zilei de duminică, 15 martie, în capitală a  fost suspendată circulația transportului public de pasageri troleibuze,  autobuze și microbuze, pentru a diminua riscul cu infectare prin  COVID-19.