Monitorizarea locațiilor de risc a copiilor aflați în situație de stradă

La data de 15 iulie 2020, la inițiativa Pretorului sectorului Ciocana Sinilga Școlnic, Grupul de lucru condus de Dorian Istratii, vicepretor, a organizat verificarea, identificarea și monitorizarea locațiilor din sector, unde pot să se adăpostească copii fără loc permanent de trai și ocupație stabilă. În cadrul acestei inspecții au participat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Ciocana, Direcției asistență socială, Direcției pentru protecția drepturilor copilului și a Preturii sectorului Ciocana.

În cadrul ședinței s-a decis verificarea următoarelor adrese:

  • Str. Transnistria: Fântânile vizitabile care aparțin S.A. ,,Termoelectrica’’ sunt sudate. Urme de adăpost al copiilor nu sunt.
  • Str. Nicolae Sulac intersecție cu str. Nicolae Milescu-Spătarul: Construcții nefinisate. Urme de adăpost al copiilor nu au fost identificate.
  • Str. Mihail Sadoveanu, 30/5:  Bloc de locuit nefinisat. Gardul de protecție lipsește parțial. A fost identintificată o persoană fără loc permanent de trai. A fost solicitată ambulanța la fața locului pentru acordarea asistenței medicale necesare.
  • Str. Alecu Russo colț cu str. Nocolae Dimo: Copii nu au fost identificați.
  • Bd. Mircea cel Bătrîn, 1: Construcție nefinisată. Copii nu au fost identificați.

Totodată, în cadrul  ședinței de lucru s-a stabilit, că la data de 19 august 2020, ora 15:00,  vor fi verificate străzile menționate, în vederea neadmiterii vagabondajului de către copii.