Lansarea Proiectului socio-cultural de weekend Dialog cultural cu chișinăuienii în sectorul Ciocana, ediția 2022

   Sâmbătă, 04 iunie 2022, ora 1100  în scuarul Direcției Educație, Tineret și Sport Ciocana, str. Alecu Russo, 57 a avut loc lansarea Proiectului socio-cultural de weekend „Dialog cultural cu chișinăuienii", ediția 2022. Conform programului din cadrul proiectului acțiunile și activitățile culturale se vor desfășura în sectorul Ciocana în zilele de sâmbătă și duminică, începând din data de 04 iunie 2022 și până pe data de 10 iulie 2022.

   Onoarea de a da startul Proiectului a fost oferită Centrului de Creație a Copiilor „Ghiocel”, care a prezentat un inedit program cultural-artistic cu genericul „Vivat, Copilărie!”. În debutul sărbătorii copii, profesorii, părinții și cei prezenți au fost salutați de către Tatiana Ciobanu, specialist principal, Secția cultură, tineret și sport din cadrul Preturii sectorului Ciocana, care le-a adresat cuvinte de recunoștință pentru efortul și munca depusă la educarea tinerii generații, cultivarea valorilor general-umane.

   La spectacol au participat copii, care frecventează cercurile cultural-artistice din cadrul centrului. Ei au reușit să-și evidențieze talentul și măiestria artistică, aducând voie bună, bucurie și sentimente de mândrie publicului spectator. Spre final  toți participanții au primit daruri din partea preturii.

   Sinilga Școlnic, Pretorul sectorului Ciocana, susține desfășurarea proiectului socio-cultural de weekend „Dialog cultural cu chișinăuienii", care este unul important pentru comunitate pentru petrecerea timpului liber al orășenilor și oferă posibilitatea de a antrena copiii și tinerii din instituțiile de învățământ, centrele comunitare și centrul de creație din sector, contribuind astfel la valorificarea potențialului  creator al tinerei  generații, stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor artistice autentice, dar și  promovarea tezaurului și valorilor culturale autohtone.