Lansarea Decadei Tineretului

     În contextul Decadei Tineretului, marcate în sectorul Ciocana, astăzi, 14 noiembrie 2022 a avut loc atelierul de dezbateri „Modalitate de activizare a cetățenilor”, parteneri educaționali fiind Pretura sectorului Ciocana, IPLT „Petru Zadnipru” și IPLT „Ginta Latină”.

    Obiectivele proiectului au fost de a descrie caracteristicile acțiunilor de voluntariat, analizarera avantajelor implicării în acțiuni de voluntariat pentru dezvoltarea personală și progresul societății, formarea convingerilor de activitate voluntară în folosul comunității. Coordonator al proiectului – Svetlana Nicoglu, director adjunct pentru educație, IPLT „Petru Zadnipru”.

    Evenimentul a culminat cu un flashmob, prezentat de elevii IPLT „Ginta Latină”, coordonator Violeta Panfil, director adjunct pentru educație.

     Sinilga Școlnic, Pretor al sectorului Ciocana, apreciază implicarea activă a tuturor instituțiilor de învățământ în astfel de acțiuni, care promovează toate domeniile voluntariatului și contribuie la mobilizarea cetățenilor spre o societate cultă și civilizată.