La start cu toată familia

În cadrul proiectului „ La start cu toată familia”, demarat în sectorul Ciocana, la data de 13 august 2022 în microcartierul Petru Zadnipru nr.13-15, s-a desfășurat prima acțiune sportivă „Turneul OPEN la probele de forță” în memoria lui Alexandru Coseacov. Evenimentul a fost realizat de către Pretura sectorului Ciocana în comun cu Asociația pentru copii „APOLLO”, având drept scop promovarea modului sănătos de viață și organizarea timpului liber al locuitorilor.
La probele de forță au participat sportivi de toate vârstele, familii cu copii din cartier. Ce-a mai solicitată proba a fost „flotări” la care s-au înscris și copii cu vârsta de 4 ani. Cea mai impesionantă pentru spectatori, proba a fost „ridicarea halterelor de 16 și 24g”, categoria feminină, au adunat toate aplauzele spectatorilor.
Clubul sportiv „Taekwondo”, antrenor Alexandru Maloman, a demonstrat masterclass la luptele marțiale, discipoli fiind copii din instituțiile preuniversitare din sector. Locuitorii au avut parte și de meditație din partea YOGAGO Chisinau Ciocana. În timpul rezumatului de către colegiul de arbitri publicul a fost delectat de muzică de harpă, prezentată de trio „ Dobrânea”.
Toți participanții la campionatul sportiv„La start cu toată familia” au primit diplome, cupe și cadouri din partea preturii de sector. Asociația pentru copii „ APOLLO” a înmânat tururor sportivilor medalii pentru categorii.
Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, a menționat impactul pozitiv a acțiunilor sportive în organizarea timpului liber a locuitorilor și a îndemnat populația să participe activ la promovarea modului sănătos de viață.