La mulți ani, Guguță !

      Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” își sărbătorește azi ziua de naștere.  29 de experiențe și realizări, 29 de Feți Frumoși și Zâne, Babe Cloanțe, Moși Crăciuni și Fulguțe, șoricei și brotăcei – toate pentru  tinerii spectatori – copiii.

    Primul director al teatrului, care a și stat la baza fondării acestei instituții de cultura este regretatul Victor Ștefaniuc. De atunci și până în prezent s-a declanșat un puternic avânt de creație, care se menține și azi cu eforturile conjugate ale colectivului artistic și actualului director al teatrului, Maestrul în Artă, Cavaler al Ordinului „Gloria Muncii”, Gabriela Lungu. O părticică din sufletul celor ce activează aici le aflăm în cele peste 60 de spectacole, semnate de autori din literatura națională, dar și universală. Prin tot ce a realizat până acum Teatrul „Gugută” și-a dovedit menirea de promotor al tradițiilor și culturii poporului nostru, păstrându-și talentul și curajul de a semăna în sufletele celor mici bunătatea, mărinimia și spiritul demnității naționale.

    Astăzi, în cadrul spectacolului aniversar, Pretorul sectorului Ciocana Sinilga Școlnic și vicepretorul Elena Triboi, au felicitat colectivul artistic, toți partenerii de creație ai teatrului, oamenii de cultură cu frumoasele realizări. Pretorul a exprimat admirația pentru vocația și talentul, munca și dedicația, pentru soarta contopită cu artă a fiecărui participant  al creării  lui „Guguță”: „Am toată prețuirea pentru Dumneavoastră și pentru activitatea de creație pe care o exercitați cu pasiune. Cred în puterea culturii și a cuvântului. În avanscenă sau în culise, printre elementele de decor, în lumina reflectoarelor, actorii trudesc pentru ca spectatorii să trăiască clipe de neuitat, pentru zâmbetele și chipurile luminate ale copiilor.”

    S-au alăturat evenimentului festiv cu expoziții de creație elevii Școlii de Meserii din Bubuieci, Școlii profesionale nr. 7, discipolii Centrului de Creație a Copiilor „Ghiocel”, Biblioteca „Transilvania”.  Sărbătoarea a culminat cu o tombolă, la care au participat toți spectatorii.

     La mulți ani, „Guguță”!