Ion Ceban: Îndemn să activeze, pe teritoriul municipiului Chișinau, doar agenții economici care vând produse alimentare și farmaciile

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a venit  cu un  apel public, către cetățeni și agenții economici din  capitală, pentru a  stopa răspândirea COVID-19 în municipiu.

Edilul  capitalei a îndemnat locuitorii orașului să evite locurile  publice,  inclusiv cele în aer liber, atât în zilele de weekend, cât și  în  perioada urmatoare. 

Totodată,  agenții economici, care activează în centrele comerciale,  sălile de  sport, centrele de agrement, restaurante, cafenele, baruri,  cluburi de  noapte, au fost îndemnați să nu ignore recomandările  Organizației  Mondiale a Sănătății, guvernelor statelor lumii și  guvernului Republicii  Moldova, cu privire la măsurile de precauție în  legătură cu situația  creată. 

„La  nivelul Administrației municipiului Chișinău, nu pot legal să  impun  mediul de afaceri să își sisteze activitatea, dar mizez pe   responsabilitatea civică a fiecăruia, pentru că de asta depinde viața   cetățenilor. Știu că e dificil, dar este necesar", a menționat Ion Ceban. 

În  context, primarul general a îndemnat ca începînd cu ziua de  astăzi, pe  teritoriul municipiului Chișinau, să activeze doar agenții  economici care  vând produse alimentare și farmaciile.

Totodată,  în scopul micșorării numărului de oameni, transportul  public nu va opri  astăzi la stațiile din imediata apropiere a Pieții  Centrale. În acest  scop autoritățile municipale vor solicita și  suportul Ministerului  Afacerilor Interne.

„Dragi  cetățeni, recomand insistent să evitați zona Pieții Centrale  din  Chișinău. Vă rugăm să rămâneți acasă și să ieșiți în oraș, doar  dacă  aveți strictă necesitate. Aveți grijă de Dvs, copii și de toți cei  care  vă sunt dragi. Împreună vom reuși", a conchis edilul capitalei.