INVITAȚIE EVENIMENT ARBORELE SOLAR LA PRIMA ROADĂ

Stimaţi cetățeni,

Proiectul Orașe Verzi Durabile, finanțat de GEF și implementat de PNUD, şi Primăria municipiului Chişinău au bucuria să vă invite la evenimentul public de lansare a arborelui solar, instalat din fondurile regionale ale UNDP în oraşul Chişinău.

Evenimentul „Arborele solar la prima roadă” va fi inaugurat la data de 28 septembrie, în intervalul 15.00-20.00, pe aleea Mircea cel Bătrân.

În cadrul evenimentului, vor avea loc expoziții cu vânzare a produselor eco, vor fi organizate ateliere de promovare a unui comportament prietenos mediului, concursuri cu premii, activități energizante pentru întreaga familie.

Doi arbori solari ce generează energie verde au fost instalați în capitală. Chișinăuienii își pot încărca gratis telefoanele mobile, avea acces la internet și recrea la tulpina acestor copaci. Serile, copacii iluminează împrejurimile datorită energiei acumulate ziua de la soare. Inițiativa aparține Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, prin intermediul Facilitații Globale de Inovare, și a fost realizată în parteneriat cu Primăria mun. Chișinău. Arborii solari sunt instalați pe bulevardele Grigore Vieru și Mircea cel Bătrân. Locațiile au fost propuse și validate de chişinăuieni, în urma câtorva etape de selecție, fiind ulterior aprobate de Primăria mun. Chişinău.

Arborii solari sunt dotați cu 6 terminale USB pentru încărcarea telefoanelor mobile, 6 prize de 230 V pentru încărcarea calculatoarelor, bicicletelor electrice. Ei au încorporate 18 module fotovoltaice cu o putere totală instalată de 810 W şi oferă iluminare decorativă pe timp de noapte la o capacitate de 18 W. Tehnologia va asigura o reducere anuală de peste 700 kg de CO2.

Conexiunea Wi-Fi este oferită de Starnet, iar supravegherea video este asigurată de Oraşul Protejat.

Vom fi bucuroși să ne vedem la eveniment!