Inspectarea proiectelor în derulare în sectorul Ciocana.

 Vceprimarul capitalei, Ilie Ceban, responsabilii din cadrul preturii Ciocana, împreună cu şefii Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Î.M. „EXDRUPO” şi a „Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, au verificat pe teren cum decurg lucrările în cadrul proiectelor în desfăşurare.

❗️Astfel:

⏺Au fost finalizate lucrările de reparaţie a trotuarelor din str. M. Sadoveanu şi accesele în curţi, în perimetrul str. A Russo – P. Zadnipru. Urmează amenajarea spaţiilor verzi.

⏺Pe ultima sută de metri sunt şi lucrările de reabilitare a aleii din str. M. Sadoveanu, în perimetrul A. Russo – I. Vieru. 

Până acum au fost amenajate locurile de parcare, pavată aleea pietonală, instalat sistemul de iluminat public. 

Urmează instalarea mobilierului urban şi reabilitarea acceselor în curţi.

⏺Se lucrează şi pe Aleea Şcolarilor, partea de sus (de la str. P. Zadnipru la I. Vieru). Lucrările presupun: reabilitarea aleii, reparaţia scărilor de acces către blocurile de locuit, instalarea unui teren de joacă, 2 mese de şah, mobilier urban, sistem de iluminat public, reabilitarea infrastructurii în scopul evacuării apelor pluviale, amenajarea spațiului verde. 

⏺În proces de reparaţie este şi Aleea Şcolarilor, partea de jos. 

Acolo este decapat asfaltul degradat şi sunt montate borduri noi.

⏺Scuarul Ciocana 12. 

Lucrările presupun amenajarea aleilor pietonale, scări de acces, teren de joacă, fitness, teren multifuncţional, mobilier urban.

⏺Trotuarele din bd. Mircea cel Bătrân sunt reparate pe ambele părţi, pe porţiuni, pentru a nu îngreuna accesul pietonilor. Actualmente se lucrează în perimetrul str. Profesor. I. Dumeniuc – I. Vieru şi de la A. Russo la P. Zadnipru.

Este pavată partea pietonală, amenajate locuri de parcare, reabilitate accesele în curţile de blocuri, instalat sistemul de iluminat. La final va fi instalat mobilierul urban, mese de șah, terenuri de agrement, inclusiv unde copiii vor putea desena cu creta.

📌Solicitarea municipalităţii către agenţii economici care desfăşoară o activitate din bd. Mircea cel Bătrân, este de a îşi amenaja teritoriul adiacent, faţadele clădirilor şi a le menţine în curăţenie.