În ajunul Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități

În ajunul Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități, marcată anual pe data de 3 decembrie, Pretura sectorului Ciocana, într-un parteneriat frumos cu Asociația Obștească „Societatea Invalizilor din sectorul Ciocana” și A.O. Asociația pentru susținerea Businessului Mic și Mijlociu „PERSPECTIVA”, au organizat pentru 45 de persoane cu nevoi speciale din sector o excursie la Mănăstirile Hârjauca, Hârbovăț și Răciula din raionul Călărași. La pelerinaj a participat Inna Gusarenco-Kalinici, vicepretor al sectorului Ciocana și câțiva angajați ai instituției.

Mănăstirile vechi, fiecare cu trecutul și istoria sa, au deschis sufletele acestor persoane, multe din ele pentru prima dată în viață părăsind municipiul Chișinău. A fost o ocazie de cunoaștere, de eliminare a barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diferite sfere de activitate.

Pretorul sectorului Ciocana Sinilga Școlnic încurajează astfel de activități, desfășurate în comun cu asociațiile obștești din sector, îndemnând la conlucrare și reprezentanți ai altor organizații, care urmează să marcheze zile profesionale sau internaționale, prin dezvoltarea parteneriatului public eficient spre binele cetățenilor.