IA - o comoară a culturii noastre!

  Aleea Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana a fost astăzi gazda sărbătorii Portului popular – un eveniment cultural de mare importanță pentru promovarea tradițiilor noastre naționale.

  Sărbătoarea a reunit elevi din IP Liceul Teoretic „Ginta Latină”, IP Liceul Teoretic „Constantin Negruzzi”, IP Liceul Teoretic cu profil de Arte „Mihail Berezovschi”, Școala Primară nr. 82, Școala Primară nr. 83 „Grigore Vieru”, Școala Primară nr. 95, Liceul Teoretic „Gheorghe Ghimpu” din satul Colonița și Centrul de creație pentru copii „Ghiocel”, oferindu-le oportunitatea de a-și manifesta mândria față de moștenirea culturală.

  Evenimentul a fost marcat de o paradă spectaculoasă a portului popular, în care copiii au purtat cu mândrie ii tradiționale, fiecare reprezentând stiluri unice din diferite regiuni ale țării noastre.

  Programul a inclus un spectacol de dansuri și muzică populară, susținute de ansambluri folclorice de copii. Aceștia au impresionat publicul prin autenticitatea și energia lor, demonstrând cât de profund sunt înrădăcinate tradițiile în sufletele tinerelor generații.