Festivalului Republican de Creație Artistică dedicat poetului naţional Grigore Vieru - Floarea omeniei

         Pe 16 februarie curent, la Biblioteca "Onisifor Ghibu" din Capitală, s-a desfășurat cea de-a IX-a ediție a Festivalului Republican de Creație Artistică dedicat poetului naţional Grigore Vieru "Floarea omeniei".
        Festivalul a fost inaugurat cu depunere de flori la bustul poetului Grigore Vieru, situat pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, ceremonie la care au participat tinerii de la un şir de colegii din ţară împreună cu profesorii lor şi reprezentanţi ai preturii sectorului Ciocana.

        Încărcându-şi sufletul de emoţii şi pietate, participanții îndrăgostiți de creația poetului Grigore Vieru au revenit în sala Bibliotecii „Onisifor Ghibu” pentru a concura la patru probe speciale: proba recital de poezie, proba de creație muzicală, proba de creație literară proprie și proba de creație la arta plastică.

          Printre laureaţii concursului s-au evidenţiat şi elevii din instituţiile de educaţie din sectorul Ciocana de la Centrul de Excelenţă în Energetică și Electronică şi Colegiul “Mondostud Art”, care şi-au exprimat cu talent şi dăruire sentimentele faţă de opera şi geniul Marelui Poet.
Aducem mulţumiri profesorilor de la instituţiile de învăţământ participante pentru colaborare şi efortul depus întru pregătirea discipolilor, astfel încât acest festival să devină o sărbătoare memorabilă de suflet.
        Totodată, Pretura sectorului Ciocana, în persoana doamnei pretor Sinilga ŞCOLNIC, susţine, încurajează şi promovează tinerii care ne reprezintă sectorul, menţionându-i cu Diploma şi Premiul Special.