Festivalului Pomușoarelor și al Mierii de Albine.

     În perioada 20-21 august, în sectorul Ciocana, s-a desfășurat ce-a de-a doua ediție a Festivalului Pomușoarelor și al Mierii de Albine.

     Startul evenimentului a fost dat de către Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic şi preşedinţii Asociației Națională a Apicultorilor din Republica Moldova, Asociației Obștească „Pomușoarele Moldovei” Republica Moldova și Asociației Grădinarilor, Pomicultorilor și Floricultorilor Amatori din Republica Moldova „DEMETRA”.

     Festivalul a întrunit producătorii apicoli, de pomusoare, grădinarii, pomicultorii profesioniși și amatori, care au prezentat produse crescute cu drag, în sortiment variat, în pofida condițiilor de seceta din vara aceasta.

     Scopul evenimentului a fost susținerea producătorilor locali şi persoanelor cu dizabilităţi cît şi promovarea consumului produselor autohtone.

      Aroma îmbătătoare a pomușoarelor și dulceața mierii a adunat mulți vizitatori, care au beneficiat de posibilitatea degustării și procurării produselor de înaltă calitate, concomitant, au fost surprinși de o prestație inedită a tinerilor interpreți amatori de muzică populară și ușoară, ghidați de artiști profesioniști.

     La Programul artistic al Festivalului s-a alăturat Orchestra prezidențială, condusă de Oleg Zatic, care a înterpretat un colaj de muzică.

     O apreciere specială a primit demonstrația domnului Valerian Ciocan, meșter iscusit în arta carvingului - sculpură în legume și fructe, în cadrul Master-class.

     Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, a exprimat gratitudine, apreciere și respect partenerului în organizarea evenimentului, întru susţinerea producătorilor locali şi promovarea produselor autohtone.