FESTIVALUL POMUȘOARELOR ȘI A MIERII DE ALBINE

   În zilele de 25-25 iunie 2022, sectorul Ciocana a fost gazda FESTIVALULUI POMUȘOARELOR ȘI A MIERII DE ALBINE, I EDIȚIE - un eveniment de amploare.

  Acesta a fost organizat în temeiul unui Acord de colaborare încheiat între Pretura sectorului Ciocana, Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova, Asociația Obștească „Pomușoarele Moldovei” și Asociația Grădinarilor, Pomicultorilor și Floricultorilor Amatori din Republica Moldova „DEMETRA”.

  Scopul evenimentului a fost susținerea micilor producători locali, promovarea produselor autohtone și ajutorarea persoanelor social-vulnerabile.

  La Festivalul Pomușoarelor și a Mierii de Albine au participat 21 de gospodării apicole, 6 antreprenori - producători de pomușoare  din diferite colțuri  ale Republicii Moldova (Călărași, Criuleni, Telenești, Ialoveni, Costești, Soroca, Strășeni, Anenii Noi, Lozova, etc.).

   Apicultorii și producătorii de pomușoare din Moldova au prezentat prima roadă din anul curent și produse derivate în sortiment, cum ar fi mierea de salcâm din 2022.  Datorită muncii perseverente a fermierilor și a unui an agricol blând, roada de pomușoare este bună cantitativ și calitativ.

  La eveniment au participat și persoane cu dizabilități, membri  ai Asociației „Motivația” și a Societății invalizilor din sectorul Ciocana, cu prezentarea articolelor handmade, demonstrând dorința de integrare activă în societate.

   Evenimentul dat a fost marcat și prin acțiune caritabilă. Participanții și vizitatorii au fost îndemnați să-și solidarizeze eforturile în vederea colectării de fonduri pentru ajutorarea persoanelor social-vulnerabile.

   Mijloacele financiare adunate vor fi utilizate la formarea coletelor cu produse alimentare, inclusiv pomușoare și miere, pentru  persoane cu necesități speciale din Asociația Motivația și Societatea invalizilor din Ciocana.

   Pretorul sectorului Ciocana Sinilga Școlnic aduce mulțumiri producătorilor participanți la eveniment, președinților Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova, Asociației Obștești „Pomușoarele Moldovei” și Asociației Grădinarilor, Pomicultorilor și Floricultorilor Amatori din Republica Moldova „DEMETRA” pentru unirea eforturilor în realizarea evenimentului cu succes și exprimă speranța într-o colaborare pe viitor.