Festivalul-concurs Republican de Creație Artistică Floarea Omeniei Grigore Vieru

,Fericit aş fi să ştiu că poeziile şi cântecele mele

vă îndulcesc copilăria, vă învață a munci, a iubi, a visa”

Grigore Vieru


     Pe 14 februarie curent la Biblioteca „Onisifor Ghibu” din capitală s-a desfășurat cea de-a X-a ediție a Festivalului Republican de Creație Artistică „Floarea omeniei”, dedicat poetului naţional Grigore Vieru.

     Festivalul a fost inaugurat cu depunere de flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

     Realizarea obiectivelor propuse, precum şi stimularea performanţelor, susținerea implementării programelor socio-culturale a fost susţinută de Pretura sectorului Ciocana. Pretorul Sinilga ŞCOLNIC susţine astfel de evenimente, care ne oferă oporunitatea de a promova tineri talentați, ce ne reprezintă sectorul, menţionând laureații și Instituția Publică Centrul de Excelență în Energetică și Electronică cu Diplome pentru participare și colaborare frumoasă.

     Aducem mulţumiri profesorilor de la instituţiile de învăţământ participante pentru colaborare şi efortul depus întru pregătirea discipolilor, astfel, încât acest festival să devină o sărbătoare memorabilă de suflet.