Festivalul-concurs Pentru tine, Doamne!

Hristos a Înviat în firul ierbii,      

A Înviat Hristos în Adevăr;         

În poienița-n care zburdă cerbii,

În florile de piersic și de măr     

   Tradițional, Pretura sectorului Ciocana desfășoară Festivalul Cântecului Pascal „Pentru tine, Doamne!”, care a fost și în acest an găzduit de Biserica „Nașterea Maicii Domnului”.

    Festivalul a fost binecuvântat de către Nicolae Cojocaru, Preotul-paroh al bisericii, care a vorbit despre bucuria Învierii și importanța organizării acestei întâlniri de suflet. Cu ocazia inaugurării evenimentului, Sinilga ȘCOLNIC, Pretorul sectorului Ciocana, a adresat felicitări și urări de bine asistenței și celor care au venit să vestească prin cântec învierea lui Hristos.

   Colectivele artistice și corurile participante au interpretat cântece pascale, revărsând din plin asupra sufletelor tuturor un val de bucurie şi speranță, căci sărbătoarea Învierii este, în mod deosebit, sărbătoarea bucuriei duhovnicești.

   Pe final, membrii juriului au acordat diplome și premii respective, mulțumind cu sinceritate participanților, care s-au implicat și au făcut posibilă desfășurarea cu succes a ediției din anul curent a Festivalului-concurs al cântecului pascal „Pentru tine, Doamne!”. Cu mențiuni din partea organizatorilor s-au învrednicit conducătorii formațiilor artistice, cât și partenerii noștri în organizarea și desfășurarea Festivalului, care ne-au susținut și acordat ajutor în jurizarea prestației scenice a participanților.

     Sinilga ȘCOLNIC exprimă recunoștință tuturor colectivelor participante, Bisericii „Nașterea Maicii Domnului”, părintelui Nicolae Cojocaru pentru găzduire la frumoasa organizare a acestui Festival, în speranța susținerii şi pe viitor în desfășurarea unor asemenea activități, ce valorifică tezaurul folclorului religios. Să ne dea Bunul Dumnezeu tuturor sănătate și pace, ca împreună, cu eforturi comune, să organizăm și să desfășurăm încă multe evenimente frumoase de suflet, în numele perpetuării tradiției noastre strămoșești.

     Felicitări și Bravo nouă tuturor, că prin efortul pe care îl depunem contribuim la înmulțirea și dăinuirea binelui, frumosului, toleranței și dragostei.