Festivalul-Concurs Internațional al Talentelor Lumii Micul Prinț

  Organizația Mondială a Copiilor Talentați, condusă de poeta Renata Verejanu, de mai mulți ani desfășoară Festivalul-Concurs Internațional al Talentelor Lumii „Micul Prinț” în parteneriat cu Pretura sectorului Ciocana.

  Evenimentul a demarat duminică, 28 mai 2023, cu depunerea de flori la bustul lui Alecu Russo. Colectivele participante au defilat pe bd. Mircea cel Bătrân, impresionând locuitorii prin portul popular divers și interpretările orchestrale.

  Festivalul-Concurs Internațional al Talentelor Lumii „Micul Prinț” e cel mai renumit concurs internațional, care a descoperit și promovat până în prezent peste 40 de mii de tinere talente de pe toate meridianele.

  Prestigiosul concurs lansează tinere talente cu vârsta de până la 18 ani, care au participat la secțiunile Vocal (solo, duet muzică populară, de estradă, clasică), Colective de dansatori (dans popular, modern, clasic, sportiv), Instrumentiști (solo, colective de trompetiști, chitariști, soliști la saxofon, fluiet, cobză, baian, violoncel, acordeon și alte instrumente). La ediția din acest an a fost lansată încă o secțiune: Colective corale.

  E semnificativ că activitatea se desfășoară în preajma Zilei Internaționale a copilului.

  „Suntem bucuroși și mândri că anume sectorul Ciocana al capitalei are în palmaresul activităților sale un Festival-Cocurs Internațional unic. Acest eveniment cultural-educațional-social a devenit un adevărat ambasador al Chișinăului, al Republicii Moldova, care promovează o colaborare rodnică între generații, între culturile diferitor popoare, creează prestigiul țării în lume” - afirmă Sinilga Școlnic, Pretorul sectorului Ciocana.