Festivalul-concurs al datinilor și obiceiurilor de iarnă Să trăiți, să-nfloriți, ediția 2021, etapa de sector, online

  Festivalul–concurs de sector al datinilor și obiceiurilor de iarnă „Să trăiți, să-nfloriți” este un concurs desfășurat în acest an la distanță, cu respectarea cerințelor epidemiologice, bazat pe creativitatea și perseverența participanților, care realizează o sarcină complexă, urmând instrucțiunile primite.

   În cadrul concursului, în baza ofertelor, au participat 14 formații folclorice de copii din instituțiile de învățământ primar, secundar ciclul I, II și extrașcolar din sectorul Ciocana, care au valorificat și au promovat tradițiile și obiceiurile sărbătorilor de iarnă. Din program nu au lipsit colindele de Crăciun, colindele de Bobotează, urăturile, semănăturile, sorcova, jocuri cu măşti. În urma totalizării rezultatelor, juriul urmează sa anunțe locurile ocupate.

   Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga ȘCOLNIC a menționat importanța organizării și desfășurării acestui concurs, care găzduieşte nu doar arta estetică, dar şi frumuseţea spirituală a poporului moldovenesc. Comunicarea prin cultură este socotită cea mai complexă, implică nu doar schimb de informații, dar și trăiri individuale.

  Învingătorii concursului vor primi colete cu dulciuri la Pomul de Crăciun din partea Pretorului sectorului Ciocana.