Eveniment din proiectul Chișinăul citește o carte

   Astăzi, în contextul proiectului „Chișinăul citește o carte”, ediția a XIX-a, la Biblioteca Transilvania a avul loc întâlnirea cu prozatorul, dramaturgul, actorul, publicistul și prezentatorul TV Constantin Cheianu.

  În cadrul evenimentului online, elevii IPLT „Ginta Latină” și Colegiului Tehnic al UTM au aflat noutăți despre cele mai recente apariții literare ale scriitorului, printre care volumul de proză scurtă „Hotel California”, dar și au acordat întrebări autorului despre carte, viziuni și procesul de creație literară. Totodată, ei au fost interesați de debutul scriitorului și experiențele personale, care i-au permis să creeze personaje memorabile, cu destine autentice. Activitatea a fost una interactivă, cititorii realizând un interviu cu scriitorul și rezolvând un Kahoot, creat în baza lucrării „Hotel California”.

   Constantin Cheianu a venit cu o surpriză pentru public, citind un fragment din lucrarea ce urmează să fie publicată, elevii având frumoasa ocazie să guste primii din noua carte a scriitorului.

     Participanții au fost menționați cu diplome personalizate.

   Sinilga ȘCOLNIC, Pretorul sectorului Ciocana exprimă gratitudine scriitorului Constantin Cheianu pentru creația valoroasă, tinerei generații pentru interesul față de lectură și organizatorilor pentru desfășurarea acestui eveniment.