Eveniment de orientare profesională

   Astazi, 20 mai 2022, Institutul de Științe Penale și Criminologie Aplicată, în parteneriat cu Pretura sectorului Ciocana au organizat și desfășurat evenimenul de orientare profesională „Descoperă universul criminologic” care a avut drept scop familiarizarea tinerilor și celor interesați de domeniul criminologiei cu specificul profesiei, activitatea anticrimă, posibilitățile de angajare a unui criminolog, dar și a fost prezentată oferta educațională 2022.

  La eveniment a participat Sinigla Școlnic, Pretorul sectorului Ciocana, care a salutat desfășurarea a astfel de activități, a îndemnat tinerii să continue studiile aici, la noi acasă, în Moldova, și a dorit succes viitorilor candidați în alegerea profesiei dorite.

  Rectorul Institutului de Științe penale și Criminologie Aplicată a vorbit despre profesia de criminolog, domeniul criminologiei și activitatea unicei instituții de învățământ superior din țară și din Europa de Est cu profil criminologic. Tinerii au adresat întrebări privind specificul criminologic și au primit în dar o agendă cu emblema instituției și un Ghid de orientare profesională criminologic.