Donează sânge pentru un scop nobil!

    În scopul promovării donării voluntare de sânge, Pretura sectorului Ciocana, în parteneriat cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și AMT Ciocana au organizat la data de 24.02.2021, „Ziua de donare a sângelui”.

   Toți doritorii au fost așteptați la punctul de colectare a sângelui, amplasat în incita Preturii sectorului Ciocana, bd. Mircea cel Bătrân 4/3, pentru a participa la donare voluntară de sânge.

     Menținerea unei aprovizionări sigure, suficiente și accesibile cu sânge în timpul unei pandemii este vitală pentru sănătatea întregii societăți. Prin urmare, sângele donat poate contribui la salvarea vieții unui copil nou-născut, unei mame, unui tata, unui frate sau surori. Astfel, donând sânge, intri în familia mare a donatorilor și poți fi sigur, ca vei fi ajutat în situații dificile.

     Evenimentul s-a desfășurat în strictă corespundere cu normele aprobate în perioada stării de urgență în sănătate publică provocată de infecția cu virusul SARS-CoV-2:

• respectarea obligatorie a regulilor de igienă a mâinilor și respiratorie (purtarea măștii de protecție);

• termometria fiecărui participant;

• menținerea distanței sociale de cel puțin 1 (unu) metru în spațiu de așteptare în localul punctului de colectare cât și pe teritoriul adiacent acestuia.

     Totodată, donatorii de sânge au beneficiat de un colet cu produse alimentare.

      În cadrul evenimentului au donat voluntar sânge 48 de persoane.

  Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga ȘCOLNIC, aduce mulțumiri profunde participanților la această acțiune.