Donează sânge! Fii erou!

     Pandemia ne impune distanțare fizică dar rămânem împreună solidari și responsabili. Din păcate numărul donatorilor de sânge în Republica Moldova a scăzut de patru ori, pe fondul pandemiei de noul SARS-CoV-2 și a stării de urgență instituite, deși cererea spitalelor este din ce în ce mai mare.

    Astfel, Pretura sectorului Ciocana, în parteneriat cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și AMT Ciocana au organizat la data de 23.12.2020 ,,Ziua de donare a sângelui’’. Toți doritorii au fost așteptați la punctul de colectare a sângelui, amplasat în incita Preturii sectorului Ciocana, bd. Mircea cel Bătrân 4/3, pentru a participa la donare voluntară de sânge.

    Donarea de sânge’’ este un gest de responsabilitate socială, manifestat la nivel individual. Pe lângă faptul că este un act nobil, donarea de sânge contribuie, în mod benefic asupra stării de sănătate a organismului!

    Scopul evenimentului nu este numai o campanie de donare de sânge, ci și de informare și responsabilizare socială. Printr-un gest simplu, la îndemâna majorității cetățenilor, fiecare donator oferă o șansă la viață!

    Evenimentul s-a desfășurat în strictă corespundere cu normele aprobate în perioada stării de urgență în sănătate publică provocată de infecția cu virusul SARS-CoV-2:

  • respectarea obligatorie a regulilor de igienă a mâinilor și respiratorie (purtarea măștii de protecție);
  • termometria fiecărui participant;
  • menținerea distanței sociale de cel puțin 1 (unu) metru în spațiu de așteptare în localul punctului de colectare cât și pe teritoriul adiacent acestuia.

   Totodată, donatorii de sânge au beneficiat de un colet cu produse alimentare.

    În cadrul evenimentului au donat voluntar sânge 34 de persoane, contribuind, astfel, la dăruirea de viață, printr-un înalt act de spirit civic.

    Pretorul sectorului Ciocana, Doamna Sinilga ȘCOLNIC, exprimă recunoștință tuturor cetățenilor pentru implicare, generozitate și sensibilitate manifestată în cadrul evenimentului.