Donează sânge, dăruiește o viață

  La data de 24 septembrie 2024, între orele 08:00-14:00, în cadrului sectorului va avea loc campania „Donează sânge – dăruiește o viață”, toți benevolii sunt invitați la punctul de colectare amplasat în incinta Preturii sectorului Ciocana, bulevardul Mircea cel Bătrân 4/3.

  Fiecare persoană benevolă trebuie să dețină buletinul de identitate sau alt document unde este indicat IDNP/codul personal și fotografia.

  Această campanie prezintă o manifestare comună și un interes aparte al cetățenilor pentru persoanele care au probleme de sănătate. Prin implicarea cetățenilor de a dona sânge, ei își manifestă pasiunea și interesul sporit.

  Drept beneficii ale persoanelor implicate în această campanie sunt următoarele:

  Salvarea vieților: Sângele donat este folosit în diverse proceduri medicale, precum transfuzii în caz de accidente, operații complexe, tratamente pentru pacienți cu cancer sau afecțiuni cronice. Donarea ta poate face diferența între viață și moarte pentru cineva în nevoie.

  Stimularea sănătății: Donarea de sânge poate fi benefică și pentru sănătatea ta. Prin donarea periodică, poți verifica starea de sănătate, deoarece sângele tău va fi testat înainte de a fi utilizat. De asemenea, se estimează că donarea regulată de sânge reduce riscul apariției bolilor de inimă și accidentelor vasculare cerebrale.

  Recompense morale și emoționale: Faptul că ajuți oameni aflați în suferință, poate aduce o satisfacție profundă și un sentiment de împlinire personală.

  Fii parte a unei comunități generoase și fii mândru de faptul că eforturile tale fac o diferență reală.