Donarea voluntară de sînge în sectorul Ciocana

,,Donează sânge pentru a salva o viață!’’

     Astăzi, 29 octombrie 2020, în sediul Preturii sectorului Ciocana, s-a desfășurat ,,Ziua de donare a sângelui’’, organizată în colaborare cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și AMT Ciocana. Toți doritorii au fost așteptați la punctul de colectare a sângelui, amplasat în incita Preturii sectorului Ciocana, bd. Mircea cel Bătrân 4/3, pentru a participa la donare voluntară de sânge.

     Scopul evenimentului, este de a încuraja întreaga societate la donarea de sânge benevolă, sistematică, în schimbul unei satisfacţii morale şi a conştientizării faptului, că au contribuit la salvarea unor vieţi umane.

     Evenimentul s-a desfășurat în strictă corespundere cu normele aprobate în perioada stării de urgență în sănătate publică provocată de infecția cu virusul SARS-CoV-2:

  • respectarea obligatorie a regulilor de igienă a mâinilor și respiratorie (purtarea măștii de protecție);
  • termometria fiecărui participant;
  • menținerea distanței sociale de cel puțin 1 (unu) metru în spațiu de așteptare în localul punctului de colectare cât și pe teritoriul adiacent acestuia.

     Totodată, donatorii de sânge au beneficiat de un colet cu produse alimentare.

În cadrul evenimentului au donat voluntar sânge 33 de persoane, contribuind, astfel, la dăruirea de viaţă, printr-un înalt act de spirit civic.

Pretorul sectorului Ciocana, Doamna Sinilga ȘCOLNIC, exprimă recunoștință tuturor cetățenilor pentru implicare, generozitate și sensibilitate manifestată în cadrul evenimentului.