Dezvoltare pentru tineri

    Pretura sectorului Ciocana, împreună cu Centrul de Formare Continuă al Institutului de Științe Penale și Criminologie Aplicată, în pragul Decadei Tineretului, au organizat o întâlnire cu tinerii sectorului Ciocana (elevi ai IP LT „M. Berezovschi”, Colegiului tehnic al UTM și membri ai Consiliului locat de tineret).

    Evenimentul a fost onorat de prezența  doamnei Sinilga Școlnic, Pretorul sectorului Ciocana, care a venit cu sfaturi utile, asigurând tinerii de toată susținerea necesară în organizarea diverselor activități și oferirea posibilităților de manifestare activă a tineretului pe plan social.

   Totodată, cu îndrumări și informații despre activitatea instituției au venit Alexei Crivenchi, directorul CFC, prim-prorector, și Larisa Buga, decan, în cadrul Institutului de Științe Penale și Criminologie Aplicată, care și-au exprimat deschiderea spre conlucrarea cu tinerele generații și disponibilitatea de a le oferi noi posibilități de instruire cu metode inovative și informații captivante în scopul oferirii suportului necesar în dezvoltarea personală, dar și orientarea profesională.

     Spre finalul întrunirii a fost organizat un master-class în domeniul profiling, în care tinerii au fost familiarizați cu elemente de cunoaștere a laturilor de personalitate ale oamenilor prin intermediul indicilor faciali, dar și metode și tehnici de comunicare în dependență de profilul de personalitate al acestora.

    Sinilga Școlnic, Pretorul sectorului Ciocana, salută desfășurarea acestei  activități importante, care este în absolută premieră în cadrul institutului, dar și în Republica Moldova, și oferă posibilitatea tinerilor de a cunoaște specificul acestui domeniu, dar și de a avea curiozitatea în privința cunoașterii oamenilor din jur.