Depunere de flori, în semn de imagiu pentru eroii naționali

Conducerea Primăriei Chișinău a depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și la Memorialul „ETERNITATE”, pentru cinstirea memoriei celor care și-au pierdut viața în războiul de pe Nistru.

 Conducerea Primăriei Chișinău, în frunte cu Primarul General, Ion Ceban, șefi de subdiviziuni structurale și consilieri municipali au depus sâmbătă flori la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și la Complexul Memorial „ETERNITATE”, de Ziua Memoriei și Recunoștinței, când se împlinesc 32 de ani de la conflictul armat de pe Nistru. 

 Edilul capitalei a adresat cuvinte de mulțumire celor care și-au apărat Patria cu arma în mână acum 32 de ani și de compasiune familiilor celor care nu s-au mai întors de pe câmpul de luptă.

 Ion Ceban a ținut să remarce că în prezent, cetățenii Republicii Moldova au nevoie de pace, siguranță și stabilitate, dar nu de mesaje care dispersează societatea. 

„Este important să nu uităm ce ni s-a întâmplat acum 3 decenii, să învățăm lecția și să știm să deducem pe viitor că dialogurile nu trebuie să aibă loc prin războaie”, a mai declarat Primarul General.  

 Astăzi se împlinesc 32 de ani de la declanșarea conflictului armat de la Nistru, pentru apărarea independenţei și integrității teritoriale a Republicii Moldova, unde au participat mii de combatanți, militari și rezerviști ai Armatei Naționale, angajați ai MAI și SIS, voluntari și civili.

altele

sâmbătă / 27 aprilie,2024
sâmbătă / 27 aprilie,2024
vineri / 26 aprilie,2024